Wasmachine reparatie Amersfoort

Wasmachine reparatie Amersfoort

Wasmachine reparatie Amersfoort wordt door ons team van witgoed monteurs snel, efficiënt en vakkundig uitgevoerd. Vaak kan onze monteur dezelfde dag nog langskomen. Belt u met ons voor eerlijke reparatie.

Wasmachine reparatie Amersfoort

Reparatie van alle merken wasmachines, zoals:

AEG, ASKO, Baumatic, Beko, Miele, Bosch, Candy, Bauknecht, Samsung, SMEG, Hoover, Daewoo, Dyson, EDY, ETNA , Exquisit, Fagor, Hotpoint, Ariston, Indesit, Küppersbusch, LG, Electronics, MSystem, Miele, Neff, Pelgrim, Solitaire, Zanussi, Siemens, Whirlpool.

Als u tijdens de centrifugeercyclus consistente geluiden hoort, betekent dit dat het misschien tijd is om uw riem te vervangen. Als uw wasmachine schurende geluiden maakt wanneer deze beweegt of tijdens het centrifugeren, is het misschien tijd om de kuiplagers te vervangen. Als het harde geluid meer op slijpen lijkt, betekent dit dat de lagers uit elkaar vallen en onmiddellijk moeten worden vervangen.

Wasmachine reparatie Amersfoort: hard geluid

Het harde geluid dat wordt veroorzaakt door een versleten of beschadigde lager kan soms worden verzacht door een zacht wasprogramma te gebruiken, maar het is helaas een moeilijk probleem om op te lossen. Als de lagers van de trommel versleten of beschadigd zijn, hoort u harde knarsende geluiden tijdens het wassen. Kleine pauzes kunnen resulteren in luidruchtigere wascycli, maar uw wasmachine blijft draaien, terwijl grotere pauzes kunnen leiden tot meer geluid en uiteindelijk tot veel schade.

Overbelasting van de trommel is een veelvoorkomende reden waarom de wasmachine geluid produceert, wat typisch klinkt als knarsen. Het meeste geluid zal afkomstig zijn van de trommel van je wasmachine, maar daar zijn veel mogelijke redenen voor. Als je wasmachine een rammelend geluid maakt, kan dat komen door zoiets eenvoudigs als knopen of ritsen op je kleding die tegen de binnenkant van de trommel slaan.

Je kunt vaak voorkomen dat een wasmachine fluitende of krakende geluiden maakt door de waterdruk die de wasmachine aanvoert naar beneden te draaien. De laatste truc bij het leren repareren van een lawaaierige wasmachine is het controleren van je pomp, die verantwoordelijk is voor het verplaatsen van water uit de trommel en naar je afvoerleiding. Als je een wasmachine aan de voorkant hebt, kan een verstopt filter in de afvoerpomp de gebruikelijke boosdoener zijn van de onderstaande problemen, zoals lekkend, spichtig en stinkend water.

Wasmachine reparatie Amersfoort: Geluid bij centrifugeren

Een geluid dat uit uw wasmachine komt tijdens of na het centrifugeren, kan betekenen dat uw afvoerpomp beperkt of defect is geraakt. Regelmatig gebruik en veroudering kunnen ertoe hebben geleid dat de riem van de pomp gebarsten of gescheurd is, waardoor deze een knarsend of bonkend geluid kan produceren tijdens het afpompen of centrifugeren. Bijkomende symptomen dat de riem de oorzaak van uw probleem kan zijn, zijn het opmerken van remstof of schaafsel onder uw wasmachine, een milde brandgeur of harde geluiden tijdens het centrifugeren.

Het wassen van zware kleding, zoals katoenen handdoeken onder zware kleding, of gewoon lichte kleding kan allemaal problemen veroorzaken. U kunt onevenwichtige ladingen voorkomen door zwaardere artikelen, zoals handdoeken of kamerjassen, samen te wassen om de lading in uw wasgoed in evenwicht te houden. Het geluid van de wasmachine wordt luider als er items in de trommel vast komen te zitten, of als je een onevenwichtige lading wast – een badhanddoek met een paar T-shirts, of een andere mix van zware en lichte stoffen.

Wasmachine reparatie Amersfoort: wasmachine loopt weg

Zelfs als u pas sinds kort harde geluiden hoort, is het mogelijk dat de wasmachine in de loop van de tijd van zijn oorspronkelijke locatie is verwijderd en nu tegen de muur botst of op een enigszins oneffen oppervlak staat. Als u het wasgoed correct laadt en de machine op het juiste niveau staat, moet u mogelijk het mechanische probleem oplossen, meestal met het onderdeel dat op het roerwerk is aangesloten. Ontdek waarom de harde geluiden uit de wasmachine komen.

Afhankelijk van de stijl en het model wasmachine dat u heeft, moet u mogelijk de binnenkuip, de wasbak en/of de aandrijflijn verwijderen om toegang te krijgen tot de kuiplagers. Wasmachines aan de voorzijde gebruiken over het algemeen twee lagers om de assen in de wasmand te ondersteunen, en deze bevinden zich aan de achterkant van de binnenkuip.

Een aandrijfriem wordt gebruikt om de aandrijfmotor aan de aandrijftandwielen in sommige wasmachines met bovenlader te bevestigen, of om de aandrijfmotor aan de wasmand te bevestigen in de meeste wasmachines met voorlader. Machines met voorlader gebruiken Drum Spider Arms, een set armen die de Drum Basket stabiliseren.

Uw wasmachine centrifugeert niet naar behoren of helemaal niet:
Wanneer uw kleding drijfnat uit de wasmachine komt, duidt dit meestal op het niet of niet-goed centrifugeren van de wasmachine. Dit kan veel oorzaken hebben. Belt u met ons.

Water blijft in de machine staan indien een pomp defect is, of dit ligt aan een verstopte afvoerslang.
Wanneer het water niet goed wordt afgevoerd, kan dit tot serieuze problemen leiden. Belt u met ons.