Koelkast repareren Amersfoort

Koelkast repareren AmersfoortKoelkast repareren Amersfoort

Koelkast repareren Amersfoort wordt door een vakkundige monteur uitgevoerd. Het maakt hierbij niet uit of het een vrijstaande koelkast is, een inbouw of combinatie is, u kunt voor reparatie van alle witgoedmachines bij ons terecht.
Helaas repareren wij geen Amerikaanse of side by side koelkasten.

Merken welke wij zoal repareren zijn:

AEG, ASKO, Baumatic, Beko, Miele, Bosch, Candy, Bauknecht, Samsung, SMEG, Hoover, Daewoo, EDY, ETNA , Exquisit, Fagor, Hotpoint, Ariston, Indesit, Küppersbusch, LG, Electronics, MSystem, Miele, Neff, Pelgrim, Zanussi, Siemens, Whirlpool.

Lijkt uw compressor langer te werken? Heeft u een piek opgemerkt in uw energierekening? De oplossing voor uw probleem is misschien eenvoudiger dan u denkt: reinig de condensorspiralen van uw koelkast! Wanneer de condensorspiralen van de koelkast verstopt zijn met vuil, stof en haren van huisdieren, moet de compressor harder en langer werken. Dit kan de efficiëntie van uw koelkast sterk beïnvloeden, waardoor de compressor langer draait en minder efficiënt koelt. De industriële standaardaanbeveling voor het reinigen van de condensorbatterij is elke 6 maanden. Eigenaren van gezelschapsdieren moeten hun spoelen ongeveer elke 3 maanden schoonmaken, omdat dierenhaar de condensorspiralen zeer snel verstopt. We raden je aan een snelle herinnering voor ‘Schone koelkastspoelen’ aan je agenda toe te voegen, zodat je het niet vergeet.

Koelkast repareren Amersfoort: Hoe u uw koelkastspoelen kunt reinigen

Om de spoelen te reinigen, hebt u een reinigingsborstel voor de condensorbatterij, apparaatglijders (optioneel) en een stofzuiger nodig. We raden u ten zeerste aan om apparaatglijders te gebruiken bij het verplaatsen van uw koelkast om scheuren en krassen op uw linoleum of hardhouten vloer te voorkomen.

De meeste condensorspiralen van de koelkast bevinden zich aan de achterkant van de koelkast of aan de onderkant (toegankelijk via het voorste teen / roosterpaneel). Gebruik uw gebruikershandleiding om de exacte locatie van uw spoelen te bepalen.

Koelkast repareren Amersfoort: Onderaan gemonteerde spoelen reinigen:

 1. Beweeg uw koelkast voorzichtig naar voren en haal de stekker uit het stopcontact. Verplaats het net genoeg om de stekker uit het stopcontact te halen. Als uw koelkast is ingebouwd, zet u hem uit bij de stroomonderbreker in huis.
 2. Om bij de spoelen te komen, klikt u het rooster aan de voorkant van de koelkast onderaan los.
 3. Gebruik de Condenser Coil Clean Brush om de spoelen voorzichtig te borstelen om stof en vuil te verwijderen (krimp of prik niet in de spoelen!).
 4. Zuig of verwijder het overtollige vuil. Gebruik het lange, smalle opzetstuk van je stofzuiger voor het beste resultaat.
 5. Installeer het rooster opnieuw nadat de spoelen voldoende schoon zijn.
 6. Sluit de koelkast aan (of zet de stroomonderbreker aan).
 7. Schuif de koelkast weer op zijn plaats.

Koelkast repareren Amersfoort: Hoe achter gemonteerde spoelen te reinigen:

 1. Trek uw koelkast naar voren met behulp van de glijders van het apparaat. U moet het voldoende naar voren trekken om volledig toegang te krijgen tot de achterkant van de koelkast.
 2. Koppel uw koelkast los.
 3. De aan de achterkant gemonteerde spoelen zijn zichtbaar langs de hele achterkant van de koelkast en zijn meestal zwart of grijs van kleur. Borstel de spoelen voorzichtig om stof en vuil te verwijderen (krimp of prik de spoelen niet!).
 4. Nadat de spoelen voldoende schoon zijn, sluit u de koelkast aan en schuift u deze terug op zijn plaats.

Met dit simpele karweitje van tien minuten tweemaal per jaar kunt u honderden dollars besparen op reparatiekosten voor de koelkast.

Toch problemen met uw koelkast? Bel dan voor een afspraak met de klantenservice van koelkast reparatie Amersfoort en wij sturen zo snel mogelijk een gespecialiseerde koelkast monteur.

Wij kunnen ons voorstellen dat u met uw handen in het haar zit wanneer uw koelkast er mee stopt. Helemaal als het een koel-vriescombinatie betreft. U wil dat de koelkast zo snel mogelijk gerepareerd wordt, voordat alles in uw vriezer zal ontdooien.
Ons team van witgoed monteurs staat 6 dagen per week voor u klaar.
Twijfel niet, maar bel met witgoed reparatie Amersfoort.