Wasmachine repareren Amersfoort

Wasmachine repareren AmersfoortWasmachine repareren Amersfoort

Wasmachine repareren Amersfoort door een team van witgoed monteurs, snel, efficiënt en vakkundig uitgevoerd. Veelal kan u uw wasmachine na ons bezoek weer gebruiken. Bel nu uw wasmachine monteur Amersfoort.

Merken wij o.a. repareren zijn:

AEG, ASKO, Baumatic, Beko, Miele, Bosch, Candy, Bauknecht, Samsung, SMEG, Hoover, Daewoo, EDY, ETNA , Exquisit, Fagor, Hotpoint, Ariston, Indesit, Küppersbusch, LG, Electronics, MSystem, Miele, Neff, Pelgrim, Zanussi, Siemens, Whirlpool.

Laat uw vuile was niet torenhoog worden door een kapotte wasmachine.
Bel ons vandaag en dien een reparatieverzoek voor uw wasmachine.
Wij bieden professionele witgoed service op een snelle, efficiënte manier voor een effectieve oplossing voor de problemen aan uw wasmachine.

Wasmachine repareren Amersfoort: Veel voorkomende storingen bij wasmachines.

Onjuiste lading en balans van de wasmachine

De trommel van de wasmachine draait om kleding correct te wassen. Je wasmachine draait niet goed als er een onbalans in het systeem is. Onbalans in de wasmachine kan uit deze drie bronnen komen:

De poten van de wasmachine

Lading distributie

Een overmaat aan kleding

Wanneer u een wasmachine laat installeren, probeert de wasmachinemonteur de poten op gelijke hoogte te plaatsen. Na verloop van tijd kunnen de poten naar verschillende plekken verschuiven als gevolg van trillingen terwijl de wasmachine werkt. Deze onbalans zorgt ervoor dat bepaalde soorten wasmachines stoppen met centrifugeren, vooral de machines met voorlader.

Zorg ook voor een evenwichtige lastverdeling wanneer u de machine gebruikt. Als je aan één kant zware kleding zoals dekbedden hebt, balanceer dan de andere kanten om het centrifugeren effectief te maken.

Ten slotte, als u de machine tot de rand vult, zal deze niet correct draaien en mogelijk helemaal niet draaien. De enige oplossing is om de kleding uit te doen en opnieuw te passen.

Wasmachine repareren Amersfoort: Controleer de dekselschakelaar

De meeste wasmachinemodellen hebben een dekselschakelaar om te detecteren of de deur open of dicht is. En je wasmachine zal niet centrifugeren of leeglopen als deze schakelaar niet goed werkt. Het signaal dat naar de machine wordt gestuurd, betekent dat de deuren wijd open staan.

De enige oplossing voor dit probleem is het vervangen van de schakelaar. De locatie van deze schakelaar bevindt zich meestal onder de deur van de wasmachine. Als je het niet bij de deur kunt vinden, kijk dan in je gebruikershandleiding voor een beschrijving van waar het is.

Als u over het juiste gereedschap beschikt, verwijdert u de schakelaar en koopt u een exacte vervanging.

Het meest voorkomende probleem met de afvoerslang van een wasmachine zijn verstoppingen veroorzaakt door kleding. Na verloop van tijd kunnen kledingvezels de afvoerslang van je wasmachine verstoppen. Deze verstoppingen hebben invloed op het vermogen van het apparaat om correct af te tappen.

Controleer de afvoerslang om te bevestigen of er een verstopping is en verwijder deze. Volg dit proces om te controleren:

Traceer de afvoerslang en maak deze los van het apparaat.

Controleer de binnenkant van de slang om verstoppingen te vinden.

Als je er niet doorheen kunt kijken, blaas dan lucht door de slang om te zien of het er doorheen gaat.

Verwijder eventuele verstoppingen die u opmerkt met een draadhanger.

Als de afvoerslang vrij is, ligt het probleem niet bij hem. Hoogstwaarschijnlijk is de afvoerpomp de volgende verdachte.

Wasmachine repareren Amersfoort: Problemen met de afvoerpomp

Voordat het water via de afvoerslang uit de machine stroomt, passeert het de afvoerpomp. Net als de slang kan de pomp verstopt raken door stofvezels en ander vuil in de machine. Gewoonlijk maakt de pomp wat zwoegende geluiden als hij moeite heeft om te werken.

Soms kan deze verstopping ontstaan ​​door vuil in de aansluitleidingen. Hoe dan ook, je moet naar de pomp gaan en hem ontstoppen.

Nogmaals, raadpleeg uw gebruikershandleiding om zeker te zijn van de locatie van uw pomp. De wasmachines aan de voorkant hebben de pomp vooraan, terwijl het apparaat aan de bovenkant aan de achterkant zit.

Als u de locatie van de pomp weet, is het meestal eenvoudig om de deksels te verwijderen en vast te zetten. Het ontstoppen van de pomp vereist echter expertise en het is altijd beter om een ​​expert te bellen.

Wasmachine repareren Amersfoort: Problemen met motor en aandrijfriem

De motor en aandrijfriem zijn twee belangrijke componenten die ervoor zorgen dat het apparaat werkt. De wasmachine centrifugeert niet als er een probleem is met deze twee componenten.

De aandrijfriem bevindt zich meestal onder de motor en past rond de poelies. Het is het onderdeel dat verantwoordelijk is voor de werking van de pomp.

De trommel handmatig met uw handen draaien is een goede manier om te weten of de aandrijfriem defect is. Als de trommel snel ronddraait, is er een probleem met de aandrijfriem.

Aan de andere kant maakt de motor via koolborstels verbinding met de trommel. Na verloop van tijd kunnen deze borstels bederven. De motor kan ook doorbranden bij langdurig gebruik van het apparaat.

Als er een probleem is met de aandrijfriem of motor van je wasmachine, kun je het beste een monteur bellen. Deze oplossingen zijn technisch en gevaarlijk als u ze zelf probeert.

Er zijn veel redenen waarom je wasmachine niet wil centrifugeren. Zoals hierboven beschreven, kunnen sommige van ondergeschikt belang zijn, terwijl andere deskundige aandacht vereisen.

Een expert kent de meest waarschijnlijke oorzaak van deze defecten en kan andere ontluikende problemen opsporen. Als u op zoek bent naar een ervaren droogtechniek, neem dan contact op met witgoed reparatie Amersfoort.

Hier lossen we problemen op en vinden we oplossingen in de kortst mogelijke tijd. Neem contact met ons op voor wasmachine reparatie op veelal dezelfde dag.